کلاس آموزش تنبور

tanbur

یکی از انواع ساز سنــــتی ایرانی

سازی که ما در موسیقی اصیل ایرانی آن را به نام تنبور می‌شناسیم، سازی زهی است که در ساخت آن تارها یا همان سیم‌ها بر روی قابی بلند با بدنه‌ای کاسه‌ای شکل نصب می‌شوند. نوازنده تنبور برای اجرای نت‌ها باید از انگشتان دست استفاده کند. این ساز از نظر فرم، شکل و ساختار کلی ارتباط نزدیکی با سه تار و تار دارد. در گذشته در موسیقی سنتی ایرانی از تنبور برای ساختن قطعاتی استفاده می‌شد که دارای ویژگی‌های حماسی، اسطوره‌ای و عرفانی بودند. بنابراین اغلب برای روایات حماسه از این ساز استفاده می‌شود. ساز تنبور به مرور زمان از خواستگاه خود یعنی ایران به سایر نقاط جهان صادر شد و نام و اشکال مختلفی به خود گرفت.

سازی زهی روی قابی بلند با بدنه‌ای کاسه‌ای

گردن یا همان دسته و بدنه تنبور یک تکه و کاملا شبیه سه تار است و بین ۱۰ تا ۱۵ فرت روی آن قرار می‌گیرد. تنبور ایرانی دارای ۲ الی ۳ سیم است و همانطور که قبلا ذکر شد؛ بدون پیک نواخته می‌شود. قدمت تنبور بر اساس ۳ مجسمه یافت شده در خرابه‌های شوش به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد باز می‌گردد. این ساز زهی اصیل از طریق ایران و سوریه به ترکیه و یونان و کشورهای غربی‌تر مانند مصر وارد شده و دارای نسخه‌‎های معتدد و کاملا متفاوتی نسبت به شکل اولیه خود در این کشورها است. مثلا نسخه مصری تنبور بدنه‌ای بیضوی شکل دارد. طبق آنچه که در منابع تاریخی به آن اشاره شده است؛ تنبور در زمان ساسانیان و حتی قبل از آن، بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت. امروزه تنبور بیشتر در محافل عرفانی و در کنار دف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آموزش ساز ایرانی تنبور

همانطور که اشاره شد؛ تنبور یک ساز ایرانی است. بنابراین گزینه خوبی برای افرادی است که به موسیقی اصیل ایرانی علاقه دارند و به دنبال‌سازی با صدای متفاوت‌تر از سه تار و تار می‌گردند. شما برای یادگیری ساز تنبور می‌توانید به دو صورت عمل کنید. اولین روش یادگیری این ساز، استفاده از منابع خودآموز است. اما از آنجایی که تنبور یک ساز سنتی است؛ معمولا منابع معتبر آموزشی آن کمتر از منابعی است که شیوه نوازندگی دیگر سازهای پرطرفدار مانند گیتار را آموزش می‌دهند. بنابراین برای هنرجویانی که این روش را انتخاب می‌کنند پیدا کردن منبع و کتابی که به کمک آن بتوانند تنبور نواختن را کامل و جامع یاد بگیرند چالش بزرگی محسوب می‌شود. روش دوم یادگیری این ساز، شرکت در یک کلاس تنبور معتبر است که زیر نظر یک استاد متخصص و آموزش دیده برگزار می‌شود. با شرکت در این کلاس شما می‌توانید علاوه بر یادگیری بر اساس تکنیک صحیح، به استاد ماهری دسترسی داشته باشید که در لحظه ایرادات شما را رفع کرده و به سوالات مهم‌تان پاسخ می‌دهد. بنابراین بهترین شیوه یادگیری نواختن تنبور، شرکت در کلاس تنبور است. ما در آکادمی موسیقی رایمند یکی از بهترین و معتبرترین دوره‌های آموزش موسیقی ایرانی این ساز همچون دوره آموزش سه تار را برگزار کرده و به شما کمک می‌کنیم که تنبورنوازی را در یک بازه زمانی کوتاه و زیر نظر بهترین و مجرب‌ترین استاد موسیقی یاد بگیرید.

ثبت نام کلاس تنبور

اگر علاقمند به موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی نواحی هستید و تنبور را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرده‌اید؛ برای شرکت در کلاس تنبور مجموعه رایمند کافیست که با شماره‌های درج شده در بالای همین صفحه تماس بگیرید. همکاران ما در کلیه ساعات اداری آماده پاسخگویی به سوالات مهم شما از جمله شهریه کلاس تنبور چقدر است؟ یادگیری تنبور چقدر زمان می‌برد؟ چه دوره‌هایی برای یادگیری این ساز در آموزشگاه برگزار می‌شود؟ آیا می‌توانم این ساز برای کودک خود انتخاب کنم؟ نواختن تنبور از چه سنی مجاز است؟ و… هستند و در انتخاب مسیر می‌توانند شما را راهنمایی کنند. ما در رایمند علاوه بر تاکید بر روی استفاده از متد آموزشی درست، تعیین شهریه منصفانه را نیز به عنوان سیاست کلی مجموعه در نظر گرفته‌ایم. بنابراین شما با شرکت در کلاس تنبور آموزشگاه موسیقی رایمند می‌توانید این ساز قدیمی و بسیار سنتی را با هزینه‌ای معقول و با روشی کاملا استاندارد بیاموزید.

انواع ساز تبور

همانطور که اشاره شد تنبور یک ساز زهی زخمه‌ای با دسته‌ای بلند است که از آن برای نواختن قطعات موسیقی اصیل ایرانی استفاده می‌شود. از میان تمام سازهایی که در موسیقی سنتی ایرانی کاربرد دارند؛ این ساز از جایگاه عرفانی و معنوی خاصی برخوردار است. تنبور را با استفاده از ۴ انگشت دست راست و بدون استفاده از مضراب می‌نوازند. چوب توت و چوب گردو به ترتیب بهترین مواد اولیه برای ساخت کاسه و دسته این ساز محسوب می‌شوند. فرم و ساختار جدید این ساز که در تاریخ موسیقی از نظر قدمت تقریبا قدیمی‌ترین و کهن‌ترین ساز زهی به حساب می‌آید؛ کمی بزرگ‌تر از سه تار است و از ۲ الی ۳ سیم که روی ۱۳ الی ۱۴ پرده کشیده شده است تشکیل می‌شود. تنبور قوچانی، شیروانی، بغدادی، تیسفونی و انواع دو تار، چگور و قپوز از جمله نام‌هایی هستند که در نقاط مختلف کشورمان برای نامیدن تنبور از آن‌ها استفاده می‌شود. انواع تنبور بر اساس شکل ظاهری عبارتند از:

تنبور کاسه‌ای:

نوعی تنبور یک تکه است و ساخت آن بسیار سخت و دارای پیچیدگی‌های فراوانی است. تنبورهای قدیمی همه از این نوع هستند.

تنبور چمنی:

که به تنبور ترکه‌ای نیز معروف است و کاسه آن از تکه‌های چوب چیده شده در کنار هم درست می‌شود.
ساخت و تعمیر راحت مهم‌ترین مزیتی است که تنبور چمنی به نسبت تنبور کاسه‌ای دارد.

پلن اول کلاس تنبور

  • 10 جلسه خصوصی
  • 2.5 ماهه
  • 30 دقیقه

پلن دوم کلاس تنبور

  • 4 جلسه خصوصی
  • 1 ماهه
  • 30 دقیقه

پلن سوم کلاس تنبور

  • آنلاین
  • 2.5 ماهه
  • 30 دقیقه
داده ای یافت نشد

دپارتمان اساتید

DEPARTMENT

TEACHERS

این موســــسه با ایجاد فضــــــایی منطبـــــق بر معیارهــــــــا و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها، متدها و رشته های مختلف موسیقی، و با بهره گیری از اســــــــاتید تحصیل کرده و دارای درجـــات عالی دانشگاهی در رشته موسیقی، که در حوزه های مختلف از جمله آموزش، اجرا، تالیف و نشر کتاب و آثار موسیقی فعــــــالیت دارنداین موســــسه بـــــا ایجاد فضایی منطبـــــق بر معیارها و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها است.
این موســــسه با ایجاد فضــــــایی منطبـــــق بر معیارهــــــــا و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها، متدها و رشته های مختلف موسیقی، و با بهره گیری از اســــــــاتید تحصیل کرده و دارای درجـــات عالی دانشگاهی در رشته موسیقی، که در حوزه های مختلف از جمله آموزش، اجرا، تالیف و نشر کتاب و آثار موسیقی فعــــــالیت دارنداین موســــسه بـــــا ایجاد فضایی منطبـــــق بر معیارها و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها است.

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *