piano
ساز سنتور در کشورهای مختلف جهان از جمله مجارستان، رومانی، هند، کره، چین، یونان و به ویژه ترکیه، عراق و ایران به نامهای مختلفی شناخته میشود.
سنتور از نظر فنی نوعی ساز زهی-کوبهای محسوب میشود و شکل بدنه آن منظم و هندسی است. بدنه ذوزنقهای فرم این ساز که به آن جعبه تشدید صدا نیز گفته میشود دارای دو ضلع موازی بلند در بالا و پایین و دو ضلع با طول برابر در جناحین است که دو ضلع دیگر را به صورت مورب قطع میکنند. طول دو ضلعی که در بالا و پایین این ساز قرار دارد به ترتیب 35 و 90 سانتیمتر است.
سازی زهی کوبه ای به نام
سنتــــــور
در واقع نوازنده هنگام نشستن پشت ساز باید نزدیکتر به ضلع 90 سانتیمتری آن باشد. دو ضلع مورب کناری نیز حدودا 38 سانتیمتر طول دارند. ارتفاع جعبه تشدید صدا یا همان بدنه اصلی ساز نیز بین 8 تا 10 سانتیمتر است.
برای ساخت سنتور معمولا از چوب گردو و سرو استفاده میشود. روی سطح این ساز دو حفره به شکل گل وجود دارد که هم باعث زیباتر شدن صدای خروجی از جعبه میشوند و هم در نرمی، لطافت و شفاف شدن صدای سنتور نقش دارند. از آنجایی که محدوده صدادهی این ساز کمی بیش از 4 اکتاو است؛ از سنتور به عنوان یکی از گستردهترین سازهای ایرانی نیز یاد میشود. با این ساز خوش صدا را هم میتوانید تکنوازی کنید و هم در قالب گروه و به عنوان همنواز از آن استفاده کنید. روی سطح فوقانی یا همان نقاب روی این ساز دو ردیف پل به نام خرک وجود دارد. این پلها به صورت پایه تعبیه میشوند. پایهها یا همان خرکهای سمت راست نسبت به خرکهای سمت چپ به کناره ساز نزدیکتر هستند.
هر ردیف 9 خرک دارد و فضای کلی سنتور به 4 قسمت تقسیم میشود. هر قسمت از این ساز وظیفه تولید دامنه معینی از صداها با بسامد معین را دارد. از روی هر خرک 4 رشته سیم عبور میکند که باید با هم کوک شوند. به همین خاطر است که کوک کردن این ساز نسبت به سازهای دیگر کمی دشواتر است. هر سیم در کلاف راست ساز به دور یک گیره معین به نام گوشی پیچپیده میشود و طرف دیگرش توسط یک قلاب به زائدهای به نام سیمگیر متصل است. با چرخاندن گوشی توسط وسیلهای به نام چکش یا کلید، طول سیمها و در نهایت بسامدی که تولید میکنند تغییر خواهد کرد.
TRADITIONAL IRANIAN STYLE
اساتید ما در آموزشگاه موسیقی رایمند، دورههای آموزش سنتور را بر اساس بهترین تکنیکهای آموزشی برگزار کرده و همین موضوع تضمینی بر موثر بودن روش آموزشی آنهاست. در این روش فوقالعاده، شیوه نواختن ساز سنتور به صورت گام به گام و مرحله به مرحله به هنرجو آموزش داده میشود. بنابراین حتی مبتدیترین افراد نیز میتوانند با استفاده از تکنیک برتری که ما در رایمند به عنوان روش آموزشی استفاده میکنیم؛ نواختن سنتور را در کوتاهترین زمان ممکن و به شکلی اصولی یاد بگیرند. مزیت دیگری که روش آموزشی ما دارد این است که نیازی نیست قبل از شروع دوره، پیش نیازی را طی کنید. با این حساب حتی اگر با تئوری موسیقی و مفاهیم اولیه آن آشنایی ندارید؛ باز هم نیازی نیست نگران باشید. ما تا انتهای این مسیر و رسیدن شما به موفقیت، همراهتان خواهیم بود
نرخ ثبتنام در کلاسهای آموزش سنتور در آکادمی رایمند تابعی از چند فاکتور مهم است. اولین و مهمترین عاملی که نرخ دوره آموزشی این ساز بر اساس آن محاسبه میشود؛ مدت زمان هر جلسه است. معمولا جلسات خصوصی آموزش موسیقی ایرانی و غربی 30 دقیقهای هستند. بنابراین اگر هنرجو نیاز به برگزاری جلسات طولانیتر داشته باشد؛ هزینه هر جلسه آموزش سنتور به او بیشتر خواهد شد. تعداد جلسات هم فاکتور اثرگذار بعدی بر روی نرخ ثبتنام کلاسهای آموزش سنتور است. اساتید با تجربه رایمند برای هنرجویان مبتدی معمولا دوره آموزشی را بر اساس 1 جلسه در هفته برنامهریزی میکنند و با پیشرفت او تعداد جلسات هفتگی بیشتر میشود. بنابراین ممکن است در آغاز دوره نیاز به پرداخت هزینه هفتگی کمتری داشته باشید.
محل برگزاری جلسات آموزشی نیز از دیگر فاکتورهای مهمی است که روی نرخ این کلاس اثر میگذارد. جلساتی که در محل آموزشگاه برگزار میشوند خیلی ارزانتر از جلساتی تمام میشوند که در منزل شخصی هنرجو برگزار میشود. رزومه استاد و میزان تجربه او در زمینه آموزش سنتور نیز فاکتور مهمی برای تعیین نرخ ثبت نام کلاس سنتور محسوب خواهد شد. علاوه بر تمامی این موارد، سن هنرجو نیز میتواند هزینه کلاس را دستخوش تغییر کند. هنرجویان کم سن و سال و خردسال، روند یادگیری کندتری دارند و اساتید برای آموزش به آنها نیاز به صرف انرژی بیشتری خواهند داشت. بنابراین نرخ آموزش سنتور به خردسالان متفاوت از هزینه جلساتی است که برای بزرگسالان دریافت میشود.
آکادمی موسیقی
رایمنـد
ارتباط با ما
آخرین مقالات
کلاسهای آموزشی ساز