ســـــازهای موسیـــــقی کلاسیک غــــربی

classical musical instruments

سازهای غربی به آلات موسیقی گفته می‌شود که ریشه آنها و تاریخچه پیدایش‌شان مربوط به اروپای و آمریکاست. اکثر این سازها مدرن هستند و به شکل فعلی خود سابقه‌ای طولانی در موسیقی محلی هیچ ناحیه‌ای ندارند. البته برخی از آنها فرم اصطلاح شده و تغییر یافته برخی از سازهایی هستند که قدمت آنها به هزاران سال قبل باز می‌گردد؛ اما اکثر آنها این ویژگی را ندارند و حاصل خلاقیت و نوآوری نوازندگان و تولیدکنندگان معروف و به‌‌نام غربی‌اند.

classic guitar

keyboard

Violin

Percussion

MUSIC MUST ALWAYS MOVE FORWARD

موسیقی باید همیشه رو به جلو حرکت کند

باید مکانی برای ارتباط، همکاری و خلق نوازندگان جدید وجود داشته باشد. ما آن مکان هستیم. هنرستانی ریسک پذیر که در آن سنت های گذشته با استعدادهای آینده روبرو می شود.باید مکانی برای ارتباط، همکاری و خلق نوازندگان جدید وجود داشته باشد. ما آن مکان هستیم. هنرستانی ریسک پذیر که در آن سنت های گذشته با استعدادهای آینده روبرو می شود.

دسته بندی ساز های غربی یا کلاسیک که در آکادمی از مبتدی تا حرفه ای تدریس می شود:

1. ساز های بادی

WIND INSTRUMENTS

3. ساز های کلاویه ای یا کلید دار

KEYBORD /KEYED INSTRUMENTS

2. ساز های کوبه ای

PRECUSSION INSTRUMENTS

4.ساز های زهی یا سیمی

STRINGED INSTRUMENTS

کلاس سازهای غربی

some classic instruments

سازهای غربی از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند؛ اما برخی از محبوب‌ترین‌ها در بین آنها عبارتند از:

پیانو: یک آلت موسیقی کلیددار بزرگ و غربی است که بدنه چوبی آن شامل تخته صدا و سیم‌های فلزی خاصی است که با فشار دادن کلیدهای منتهی به چکش‌های کوچک، صدا تولید می‌کنند. لرزش حاصل از برخورد این چکش‌ها به سیم‌های پیانو نت‌های خاصی را تولید کرده که با رها شدن کلید توسط دمپرها صدایشان متوقف می‌شود. اگر در کلاس پیانو شرکت کرده باشید قطعا می‌دانید که می‌توان طول این نت‌ها را با دو یا سه پدالی که زیر ساز و درست زیر پای نوازنده قرار دارند تنظیم کرد. اگر از عاشقان این ساز مدرن و غربی هستید؛ توصیه می‌کنیم جهت شرکت در دوره و کلاس پیانو آکادمی رایمند و یادگیری این ساز به صورت تخصصی، با همکاران ما تماس بگیرید.

گیتار: گیتار یک ساز فرت‌دار ساخته شده از چوب است که از خانواده سازهای زهی محسوب می‌شود. این ساز با استفاده از سیم‌های ارتعاشی که بین دو نقطه از بدنه کشیده شده‌اند صدا تولید می‌کند. گیتار از حدود قرن سیزدهم به شکلی کمی عجیب‌تر از سازی که ما امروزه به اسم گیتار می‌شناسیم در دنیای موسیقی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما کم کم اندازه، شکل، تکنیک‌های نوازندگی و کاربرد آن تغییر کرد. گیتار آکوستیک، الکتریک و کلاسیک سه مدل از گیتارهای پرطرفداری هستند که امروزه در بسیاری از قطعات موسیقی از آثار هارد متال گرفته تا قطعات کلاسیک از آنها به وفور استفاده می‌شود. علاقمندان به شرکت در کلاس گیتار و یادگیری این ساز تخصصی زیر نظر بهترین اساتید تهران می‌توانند از طریق شماره‌های درج شده در بالای همین صفحه با همکاران ما در تماس باشند و از شرایط ثبت‌نام در کلاس گیتار مطلع شوند.

ویولن: یک ساز زهی چوبی و متعلق به یک خانواده کامل از سازهای چوبی آرشه‌ای است که در حال حاضر به عنوان محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین عضو این خانواده متمایز شناخته می‌شود. لیرا (سازی مربوط به قرن نهم بیزانس)، رباب (ساز سنتی عربی)، ویل، لیرا دا براچیو و ربک (سازی اروپایی مربوط به قرون وسطی) نزدیک‌ترین نمونه‌های اولیه ویولن هستند. در دنیای مدرن، ویولن به عنوان یکی از سازهای اصلی در موسیقی کلاسیک ارکسترال، جاز، فولک و طیف وسیعی از ژانرهای موسیقی محسوب می‌شود. برای یادگیری این ساز کلاسیک و جذاب نیز می‌توانید در دوره‌های آموزش تخصصی ویولن آکادمی رایمند شرکت کنید.
هنگ درام: هنگ درام یک ساز موسیقی کوبه‌ای ملودیک است که بدنه بشقاب مانند آن عموما از فولاد ساخته می‌شود. با ضربه زدن روی فرورفتگی‌های بدنه این ساز می‌توان آهنگ‌های ملودیک و ملایمی را تولید کرد. جدا از خود صدای محصورکننده ساز و نت‌هایش، بزرگ‌ترین جذابیت این ساز این است که برای نواختن و لذت بردن از آن نیازی به تلاش زیادی ندارید و می‌توانید با شرکت در کلاس‌های آموزشی، ظرف چند ماه به نوازنده حرفه‌ای هنگ درام تبدیل شوید. البته اگر به خوبی تمرین کنید و در یادگیری مصمم باشید. اکثر هنگ درام‌ها دارای 9 نت هستند. نت اصلی این ساز که دینگ نامیده می‌شود در مرکز صفحه و 8 نت دیگر در اطراف آن قرار دارد. محل قرارگیری نت‌ها در این ساز بسیار با دقت انتخاب شده است؛ به طوری که حتی نواختن تصادفی این نت‌ها نیز می‌تواند باعث خلق موسیقی زیبایی شود. برای یادگیری این ساز به صورت تخصصی می‌توانید از تجربه حرفه‌ای‌ترین اساتید آموزش هنگ درام در آکادمی رایمند بهره‌مند شوید.

معرفی سبک موسیقی کلاسیک

وقتی به این اصطلاح چند کلمه‌ای اشاره می‌شود؛ عموما منظور نوعی از موسیقی است که از تمدن غرب زاده شده و قطعات موسیقی مختلف که در طیف وسیعی از دوره‌ها (قرون وسطی، رنسانس و غیره) ساخته شده‌اند؛ دسته‌بندی‌های موسیقی متنوع (موسیقی ارگ، اپرا و غیره) و ژانرهای موسیقی متفاوت (سمفونی، سونات و غیره) را در بر می‌گیرد. سبک کلاسیک از نظر زمانی شامل قطعات موسیقی ساخته شده بین اواخر قرن پنجم و اوایل قرن بیستم می‌شود. قطعات در این سبک از موسیقی با استفاده از سازهای ارکستر مانند پیانو، سازهای زهی-آرشه‌ای مختلف مانند ویولن، ویولن سل و… و سازهای بادی مانند ابوا، کلارینت و… ساخته و توسط صدای خواننده‌ای که در این زمینه آموزش دیده است تکمیل می‌شوند.وقتی به این اصطلاح چند کلمه‌ای اشاره می‌شود؛ عموما منظور نوعی از موسیقی است که از تمدن غرب زاده شده و قطعات موسیقی مختلف که در طیف وسیعی از دوره‌ها (قرون وسطی، رنسانس و غیره) ساخته شده‌اند؛ دسته‌بندی‌های موسیقی متنوع (موسیقی ارگ، اپرا و غیره) و ژانرهای موسیقی متفاوت (سمفونی، سونات و غیره) را در بر می‌گیرد. سبک کلاسیک از نظر زمانی شامل قطعات موسیقی ساخته شده بین اواخر قرن پنجم و اوایل قرن بیستم می‌شود. قطعات در این سبک از موسیقی با استفاده از سازهای ارکستر مانند پیانو، سازهای زهی-آرشه‌ای مختلف مانند ویولن، ویولن سل و… و سازهای بادی مانند ابوا، کلارینت و… ساخته و توسط صدای خواننده‌ای که در این زمینه آموزش دیده است تکمیل می‌شوند.

 شش دوره مهم موسیقی کلاسیک به شرح زیر است:

  • قرون وسطی (حدود 470 الی 1400)
  • دوره رنسانس (حدود 1400 الی 1600)
  • دوره باروک (حدود 1600 الی 1750)
  • دوره کلاسیک (حدود 1730 الی 1820)
  • دوره رمانتیسم (حدود 1815 الی 1910) (برخی از کارشناسان این دوره را به دو دوره رمانتیسم اول و دوم تقسیم می‌کنند. بنابراین در برخی از منابع به سال 1830 تا 1860 رمانتیسم اول و از 1860 تا 1920 را رمانتیسم دوم گفته شده است)
  • کلاسیک مدرن (حدود 1890 تا کنون)
    لازم به ذکر است که این دوره‌های زمانی خاص تعریف دقیقی ندارند و ممکن است در ویژگی‌های مشترک با یکدیگر همپوشانی یا حتی اشتراکاتی داشته باشند. علاوه بر این تاریخ‌های ذکر شده تقریبی هستند و ممکن است در برخی از کشور و ژانرها، سال آغاز و پایان‌شان کمی متفاوت باشد.
    موسیقی کلاسیک در دوره‌های مختلف، حالت و الگوهای متفاوتی داشته است و بر این مبنا، به دوران کهن (تا انتهای قرن پنجم میلادی)، دوران اولیه (ابتدای قرن ششم تا انتهای قرن شانزدهم که محدوده‌های سده‌های میانه یا قرون وسطی و رنسانس را شامل می‌شود)، دوران قواعد مشترک (ابتدای قرن هفدهم تا ابتدای قرن بیستم که محدوده‌های باروک، گالانت، کلاسیک و رمانتیک را در بر می‌گیرد) و موسیقی معاصر (از ابتدای قرن بیستم تا امروز) تقسیم‌بندی می‌شود.

دوره های موسیقی کلاسیک

MUSIC COURSES CLASSICAL.

Classin Instruments

عکس کارتنی از گلاویه پیانو

گالری و ویدیو

MULTIMEDIA