گیتار
GUITAR
انواع گیتار و معرفی خانواده این ساز
گیتار از آن دسته سازهای خوش صدایی است که نتهای خروجی از بدنه چوبی آن میتواند بسیاری از علاقمندان به موسیقی را مجذوب خود کند.
گیتار یکی از زیباترین صداها را در بین سازهای زهی دارد. این ساز متشکل از بخشهای مختلفی است که در ترکیب با یکدیگر به ابزاری عالی برای نواختن انواع آهنگها تبدیل شدهاند. گیتار جزء آن دسته از سازهایی است که شما میتوانید به تنهایی نیز با آن انواع قطعات موسیقی را بنوازید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این سازه فوقالعاده آشنا شوید.
بدنه چوبی صدای دلنواز
wooden body with strings
آموزش گیتار
اگر میخواهید نواختن گیتار را یاد بگیرید و در نوازندگی این ساز خوش صدا تخصص پیدا کنید؛ این موضوع که باید دقیقا از کجا شروع کنید ممکن است برای شما تبدیل به یک چالش بزرگ شود. در این مسیر معمولا سوالاتی نظیر بهترین راه برای یادگیری گیتار چیست؟ آیا میتوانم گیتار را در خانه به صورت خودآموز یاد بگیرم یا حتما به استاد نیاز دارم؟ بهتر است ابتدا نواختن آکورد را یاد بگیرم و بعد به سراغ نواختن ملودیهای مختلف با این ساز بروم یا برعکس؟ و… در ذهن شما نقش ببندد. در واقع به عنوان یک هنرجوی تازهکار ذهن شما ممکن است مملو از سوالاتی باشد که جواب شفافی برای آنها نداشته باشید. برای برخی از هنرجویان این سوالات حتی پایهایتر است. به عنوان مثال برخی از آنها اصلا مطمئن نیستند که آیا در یادگیری گیتار استعداد دارند یا خیر؟ برای دریافت پاسخی درست برای این سوالات بهترین کار این است که با یک استاد آموزش گیتار مشورت کرده و نواختن این ساز را از اهل فن بیاموزید.
اصلیترین مشکلی که خودآموزی این ساز دارد این است که بسیاری از هنرجویانی که این شیوه یادگیری را انتخاب میکنند؛ معمولا نه به منابع خوبی دسترسی دارند و نه مدت کافی را برای یادگیری انتخاب میکنند. بنابراین اینکه اساسا و با توجه به روحیات، انتظارت و حتی شرایط جسمیتان گیتار ساز مناسبی برای شما است یا خیر و چقدر باید زمان صرف یادگیری این ساز کنید؟ بستگی به عوامل مختلفی دارد. به عنوان یک فرد مبتدی در نوازندگی گیتا، یکی از بهترین راهها برای یادگیری، شرکت در دورههای آموزش گیتار و تمرین و تکرار زیر نظر یک استاد است. این اساتید بر اساس تجربه خود و میزان استعداد هنرجو در یادگیری، ابتدا نواختن آهنگهای آسان با گیتار را آموزش داده و کم کم به شما کمک میکنند تا مهارتها یا آکوردهای جدیدی را که یاد گرفته و در عمل روی ساز پیاده کنید. این شیوه یادگیری اصولی میتواند به حفظ انگیزه در شما کمک کند. با این وجود اگر نمیخواهید خیلی زود ناامید شوید و احساس کنید که هرگز نمیتوانید گیتار را آنطور که دلتان میخواهد بنوازید؛ هرگز از متدهای خودآموز استفاده نکنید و حتما در کلاسهای آموزشی شرکت کنید.
در آموزشگاه موسیقی رایمند کلاسهای آموزش گیتار زیر نظر بهترین و مجربترین اساتید به صورت خصوصی برگزار میشود. یکی از بهترین مزایای این شیوه آموزشی، نظارت مستقیم استاد بر روی پیشرفت هنرجو است. در شروع هر جلسه، هنرجو باید تمرین جلسه قبل را به صورت انفرادی و در حضور استاد اجرا کرده تا میزان مهارت کسب شده او سنجیده شود. بر این اساس مربی میتواند حجم و میزان دشواری تمرین همان جلسه را تعیین کند.
این ساز اندازه بزرگ دارد ونوازنده برای نواختن این ساز، نشسته و آن را روی پایه ای در انتهای آن روی زمین و بین دو پا های خود قرار می دهد و این ساز روی شانه نوازنده قرار نمی گیرد. دسته ویولن سل بالای شانه چپ نوازنده قرار می گیرد و نوازنده آرشه را به صورت افقی روی سیم ها می نوازد.
Guitar Class
DEPARTMENT
با شرکت در کلاسهای ترمیک آموزش گیتار مجموعه رایمند میتوانید نواختن این ساز را به صورت مرحله به مرحله و در قالب ترمهای پشت سر هم یاد بگیرید. هر ترم از این دوره آموزشی شامل مباحثی است که به یکدیگر مرتبط هستند و یادگیری آنها به صورت زنجیره به درک بهتر شما از مفاهیم کلی کمک میکند. ما به آن دسته از هنرجویانی که محدودیت زمانی برای یادگیری ندارند توصیه میکنیم که در دورههای ترمیک شرکت کنند.
گیتار از آن دسته سازهایی است که تنوع بالایی دارد. به طور کلی انواع گیتار عبارتند از:
گیتار آگوستیک به نوعی از گیتار گفته میشود که صدای خروجی از 6 سیم فلزی آن توسط بدنه تو خالیاش تقویت میشود. میزان ضخامت این سیمها از زیرترین تا بمترین معمولا بین 13 تا 56 هزارم اینچ است. بدنه اصلی این ساز از اتصال صفحه چوبی پشتی، صفحه چوبی جلویی و دو قسمت چوبی انحنادار کناری تشکیل شده است. روی صفحه بالایی آن یک سوراخ بزرگ وجود دارد که مسئول ایجاد ویژگیهای آگوستیک در این سازه است. گیتار آگوستیک برای نواختن قطعات موسیقی به سبکهای بلوز، کانتری، فولک و راک بسیار عالی است. با این وجود این به این معنی نیست که نمیتوان با این ساز قطعات کلاسیک یا پاپ را نواخت. زنگ خاصی که از گیتا آگوستیک به واسطه جنس سیمهای تمام فلزی آن و چوب بدنهاش خارج میشود این ساز را برای نواختن تمامی قطعات موسیقی مناسب ساخته است. گیتار آگوستیک از نظر فنی به دو دسته زیر تقسیم میشود:
این گیتار بدنه تو پری دارد و برعکس دیگر گیتارها، از خود صدایی تولید نمیکند و به واسطه اتصال به دستگاههایی به نام افکت و آمپلی فایر میتوان خروجی صدا از آنها گرفت. این دستگاهها با برق کار میکنند و به همین خاطر به این نوع گیتار، گیتار برقی یا الکتریک گفته میشود. بدنه این ساز از جنس چوب و جنس سیمهایش فلزی است. اکثر گیتارهای الکتریک 6 سیم دارند؛ اما مدلهایی از این ساز نیز در بازار وجود دارد که دارای 7 سیم هستند. با استفاده از گیتار الکتریک میتوان قطعات موسیقی متنوعی را نواخت. اما بیشتر از آن در سبکهایی مانند راک و متال و مشتقات آنها استفاده میشود. از آنجایی که این دو مدل گیتار برعکس شباهتهای ظاهری، تفاوتهای اساسی با یکدیگر دارند؛ معمولا گیتار الکتریک را به عنوان یک ساز مستقل میشناسند و برای یادگیری آن نیاز به سپری کردن هیچ پیشنیازی ندارید. گیتار الکتریک انواع مختلفی دارد که برخی از آنها با انگشت و برخی با پیک نواخته میشوند. گیتار الکتریک استاندارد، گیتار نیمه آکوستیک و گیتار بیس از جمله زیر مجموعههای این ساز هستند.
دورههـــای موسیقیایی گیتار
MUSIC COURSES CLASSICAL.
BAROQUE AND CLASSICAL
دپارتمان اساتید
DEPARTMENT
TEACHERS
این موســــسه با ایجاد فضــــــایی منطبـــــق بر معیارهــــــــا و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها، متدها و رشته های مختلف موسیقی، و با بهره گیری از اســــــــاتید تحصیل کرده و دارای درجـــات عالی دانشگاهی در رشته موسیقی، که در حوزه های مختلف از جمله آموزش، اجرا، تالیف و نشر کتاب و آثار موسیقی فعــــــالیت دارنداین موســــسه بـــــا ایجاد فضایی منطبـــــق بر معیارها و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها است.
این موســــسه با ایجاد فضــــــایی منطبـــــق بر معیارهــــــــا و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها، متدها و رشته های مختلف موسیقی، و با بهره گیری از اســــــــاتید تحصیل کرده و دارای درجـــات عالی دانشگاهی در رشته موسیقی، که در حوزه های مختلف از جمله آموزش، اجرا، تالیف و نشر کتاب و آثار موسیقی فعــــــالیت دارنداین موســــسه بـــــا ایجاد فضایی منطبـــــق بر معیارها و استانداردهای آموزشـی جهت آموزش تمامی سبک ها است.
دیدگاه شما
آکادمی موسیقی
رایمنـد
ارتباط با ما
آخرین مقالات
کلاسهای آموزشی ساز